Nieuws

Geen rommelmarkt in september

Scouting Jambowa organiseert dit jaar geen rommelmarkt meer. De rommelmarkt van Scouting Jambowa werd in eerste instantie in het voorjaar vanwege de coronamaatregelen uitgesteld tot 26 september. Ondertussen is duidelijk geworden dat met de huidige maatregelen, waaronder de anderhalve meter afstand, het niet mogelijk is om de rommelmarkt te organiseren. Scouting Jambowa hoopt dat de rommelmarkt komend voorjaar (2021) weer mogelijk is.

Scouting Jambowa stelt rommelmarkt uit

Vanwege de overheidsmaatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus heeft Scouting Jambowa besloten om haar rommelmarkt uit te stellen tot 26 september.

De rommelmarkt zou oorspronkelijk gehouden worden op zaterdag 4 april, en de spullen ervoor zouden op zaterdag 28 maart opgehaald worden. Beiden gaan dus niet door. “We vinden het ontzettend jammer dat we nu moeten stoppen met de voorbereidingen,” zegt voorzitter Patrick Janssen, “maar de voorbereidingen vallen precies in de periode waarvoor de regering de maatregelen heeft afgekondigd, en het is op dit moment onbekend wat er ná 31 maart gebeurt. Het is dus niet verantwoord om door te gaan.”

De eigen scoutingopkomsten gaan tot en met 31 maart niet op de gewone manier door: “We zijn nu bezig met het organiseren van online- en thuisopkomsten voor onze leden van 5 tot en met 18 jaar, zodat we op die manier bij elkaar kunnen komen,” aldus Janssen.

Onder voorbehoud van de situatie op dat moment is zaterdag 19 september de nieuwe ophaaldag voor de rommelmarkt.