De zomervakantie is weer voorbij

Wij gaan weer verder spelen in de Jungle.

 

Wat is een welp?
De Jambowa-welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar en avontuurlijk aangelegd.
Houd jij van leuke spellen en ben je niet bang voor een uitdaging, dan is de welpen de speltak voor jou!

Wat doen de welpen?
Bij de welpen wordt het spel gespeeld binnen het Jungleboek-thema. De leiding heeft zelfs jungle namen als Bagheera, Kaa, Sahi, Mang, Ikki etc. De groep kinderen is onderverdeeld in nesten en bij de opening van de opkomst doen we als “echte” wolven een Djib die we afsluiten met een luide woef.

Onze opkomsten zijn een afwisseling van actieve spelen als trefbal, viervakken spel en Hollandse leeuwen, maar ook grote spelen als levend stratego. 

Natuurlijk doen we ook de “echte” scoutingactiviteiten als pionieren (het bouwen van objecten met houten palen en touw), hiken (het lopen van een puzzeltocht met verschillende routetechnieken en eventuele hindernissen) en natuurlijk vuur maken en broodjes bakken.

Ook hebben we een twee keer per jaar een weekendkamp en als afsluiting een zesdaags zomerkamp met de hele scoutinggroep.

Lijkt het je leuk om ook eens mee te doen?

De welpen spelen elke zaterdag van 10:00 - 12:00 in de Jungle.

Wil je eens kijken wat we allemaal doen, kom dan eens kijken bij ons in het scouting gebouw.

 

 Parkopkomst Welpen 23-09-2017

 

Logboek:

Welpenopkomst 04-06-2016: Cluedo en bellen blazen

Vandaag hebben we levend cluedo gedaan. Er waren kaartjes met wapens, daders en locaties, waarvan er uit elke categorie een ontbrak. De welpen gingen door bij de leiding kaartjes te ruilen erachter komen wie de iemand had omgebracht, met welk wapen en op welke locatie dit gebeurd was. Na een uur heeft Rosemarijn haar groepje ontdekt dat Chil iemand had omgebracht met een tennisracket op het grasveld.

Na een korte limopauze zijn we de lama’s cluedo gaan doen. Er werden een aantal mensen weggestuurd, waarna de overgebleven welpen een dader, wapen en locatie gingen bedenken. Aan de weggestuurde welpen werd achtereenvolgens met behulp van mimespelen verteld wie de dader was, welk wapen gebruikt werd en op welke locatie iemand is omgebracht.

Tot slot hebben we megabellen geblazen onder leiding van Rikki-Tikki-Tavi. Een kleine impressie is in de foto’s weergegeven.