Overvliegen, wat is dat dan?

Bij Jambowa geloven we sterk in het begeleiden van onze leden op hun reis door de wereld van scouting. Een van de meest bijzondere en symbolische momenten in het leven van een scout is het "overvliegen."

Wat is overvliegen?

Overvliegen is een speciale ceremonie waarbij onze scouts de kans krijgen om de volgende spannende stap in hun scoutingreis te zetten. Het markeert hun groei en vooruitgang als ze de leeftijdsgroep verlaten waarin ze begonnen zijn en zich klaarmaken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is een viering van hun toewijding aan de waarden van scouting en een belofte om deze waarden hoog te houden in hun verdere avonturen.

Hoe verloopt de ceremonie?

Tijdens het overvliegen worden onze scouts betrokken bij activiteiten, zoals het oversteken van een symbolische brug of het ontvangen van het nieuwe uniform en insignes.

Ze beloven zich in te zetten voor de waarden en principes van hun nieuwe leeftijdsgroep en tonen hiermee hun bereidheid om te leren, te groeien en te dienen binnen de scoutingbeweging.

Waarom is overvliegen belangrijk?

Overvliegen benadrukt de voortdurende ontwikkeling van onze scouts, hun groei in leiderschap en verantwoordelijkheid naarmate ze ouder worden. Het herinnert ons eraan dat scouting niet alleen gaat om vaardigheden aanleren, maar ook om karaktervorming en het creëren van blijvende vriendschappen.

Bij Jambowa zien we overvliegen als een hoogtepunt in de scoutingervaring van onze leden en als een moment om trots op te zijn.

Ouders vieren met ons mee!

We nodigen alle ouders, families of voor het lid belangrijke personen uit om met ons mee te vieren wanneer onze scouts "overvliegen."

Het is een geweldige gelegenheid om te zien hoe scouting levens verandert en jonge mensen helpt zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, verantwoordelijke en betrokken burgers.

Dus kom en vier met ons mee terwijl we onze scouts aanmoedigen op hun reis naar nieuwe avonturen, vriendschappen en prestaties!